SU lån

Hvad er et studielån? Er det en god eller en dårlig idé at optage et studielån? I dette blogindlæg ser vi nærmere på S.U lånet og hvad det koster at optage et studielån.

Som studerende i Danmark får du både din uddannelse gratis men du får også statens uddannelsesstøtte, eller SU som er det navn de fleste kender uddannelsesstøtten under. På trods af dette, kan det være svært for mange studerende, at få økonomien til at strække hvis ikke økonomien suppleres med andre indtægter.

Studiejob eller SU lån

Der er flere måder hvorpå du kan få lidt mere luft i din økonomi under studierne. Mange tager et studiejob imens de læser for at supplere studieøkonomien. Det er en god idé at tage et studiejob, særligt hvis du kan finde et job, der er relevant i forhold til din uddannelse. Hvis du kan finde et studiejob, der har noget med din fremtidige karriere at gøre, har du nemlig værdifuld erfaring, som du kan skrive på dit CV., når du som nyuddannet skal ud og finde dit første job inden for det felt du har uddannet i. De gode studiejobs hænger desværre ikke på træerne, hvis du ikke har et studiejob eller ikke tjener nok på dit studiejob, har du heldigvis en anden mulighed for at supplere din SU – nemlig ved at tage et SU lån.

Hvilke fordele er der ved et studielån?

Hvis du har besluttet dig for at låne penge mens du studerer, er det flere gode grunde til at vælge et SU lån. Modsat mange andre forskellige typer af lån, eksempelvis kviklån eller forbrugslån finder du næppe et lån der er billigere end et SU Lån. Skal du låne penge til din studietilværelse, er et studielån derfor en billig låneløsning. Når du har færdiggjort dine studier skal du selvfølgelig tilbagebetale studielånet, men så er du formentlig kommet i job og har en fast indkomst, derved har du også luft i økonomien til at tilbagebetale studielånet.

Forskellige typer af SU lån

På hjemmesiden SU.dk kan man læse, at der overordnet set findes 3 typer af SU-lån. Et lån hvor du får udbetalt et fast beløb oven i din SU hver måned, et supplerende lån, hvis du er forsørger og et såkaldt slutlån, der er målrettet studerende, der ikke har flere SU klip tilbage. Du kan klikke ind på SU.dk og læse meget mere om de forskellige typer af lån og de aktuelle lånetakster.

Summary
Review Date
Reviewed Item
SU Lån
Author Rating
51star1star1star1star1star