Hvad koster det at gå til tandlægen?

Mange af os er decideret bange for at gå til tandlæge, i frygt for hvad det vil koste. Her skal vi se lidt nærmere på, hvad det egentlig kan koste at gå til tandlægen, så du er godt forberedt, uanset om du skal til et simpelt tandeftersyn, eller har brug for en mere omfattende behandling.  

Stor variation 

Det er først og fremmest ekstremt stor variation, når det kommer til pris for at gå til tandlæge. Tandlægeskræk behøver nemlig ikke kun at handle om, at man er bange for selve proceduren, men også for at man er bange for at det bliver dyrt. Det er jo ingen hemmelighed, at enkelte tandlægebehandlinger kan koste flere tusind kroner.  

Som udgangspunkt, skal man dog få et tandeftersyn, og det behøver slet ikke at være så dyrt. Det er faktisk blevet ret kompetitivt, og det har haft positivt udslag på prisen. Nu kan du rent faktisk finde en billig tandlæge, der kan give dig et tandeftersyn til 200-300 kr.  

Find et godt tilbud  

Der er mange eksempler på tandlæger, der giver et godt førstegangstilbud, og som også har tilbud, hvis man har huller, der skal laves. De fleste tandlæger laver huller til 1000-1500 kr, alt efter hvilken tand det er, og hvor dybt hullet, der skal laves er.  

Der er altså stor variation i tandlægepriser, og det er en god ide at sammenligne flere tandlæger, for at finde den tandlæge, der kan give dig den bedste pris, på det du skal få lavet. Hvis du synes din nuværende tandlæge er for ny, så kan du nemt skifte. Det er ingen forpligtigelse om at blive hos din nuværende tandlæge. Du kan skifte lige som du vil, hvis du finder nogen, der kan give dig et bedre tilbud.  

Der er heldigvis så høje kriterier for at være tandlæge i Danmark, at en lav pris, ikke nødvendigvis har noget at sige for kvaliteten. Du kan sagtens finde en tandlæge, der kan udføre behandlinger og tandeftersyn til en lav pris, og som laver arbejdet til en meget høj kvalitet.  

Det er altså en god ide at sammenligne priser, inden du finder din nye tandlæge, så du er sikker på at finde den billigste tandlæge. Det er jo ingen pointe i at betale for meget, når man kan få det til en lavere pris. Når du på forhånd ved, hvad behandlingen vil koste, så slipper man også for at være nervøs, når man skal til tandlægen. Da er man godt forberedt, og man har også mulighed for at sætte beløbet til side.  

Skriv et svar