Tre gode overvejelser forinden din første aktieinvestering

De fleste har kendskab til aktieinvestering på den ene eller den anden måde. Dette betyder ikke nødvendigvis, at man selv har købt aktier – faktisk viser en analyse fra Finans Danmark, at kun 19% af voksne danskere ejer aktier. Det kan dog være svært at færdes rundt omkring uden at have hørt venner og bekendte snakke om aktier og investering. Det samme gælder for de mange reklamer og kampagner for investering, som man med stor sandsynlighed også er blevet præsenteret for gennem tiden.

Der kan være mange forklaringer på din interesse for at komme i gang med at investere i aktier. Er du nybegynder, er det allervigtigste, at du anerkender og er bevidst omkring, at du ikke kan få afkast fra dag til dag, da de bedste og mest succesfulde investeringer er langsigtede. Derfor bør du allerede fra start arbejde ud fra dette.

Hvad er aktieinvestering?

Gennem aktieinvestering køber du et selvvalgt antal aktier i en virksomhed, også kaldt et aktieselskab, med hensigten om at få gevinst og tjene penge. Faktisk bliver du medejer af den virksomhed, hvori du køber en aktie. Dette involverer, at du kan deltage i forskellige beslutninger om virksomhedens drift.

Hvorvidt du får afkast og tjener penge, afhænger af virksomhedens succes og fremtidsudsigter. Derfor anbefales det, at du undersøger de forskellige virksomheder, inden du køber aktier deri. Måske er der nogle virksomheder, du allerede har kendskab til, og som du synes vil være interessant at investere i. 

Find den rigtige platform

Vil du investere i aktier, skal du også have et sted at handle igennem. Typisk er det muligt gennem din bank, dog plejer dette at være en dyr omgang. Mange vælger derfor at handle gennem en handelsplatform, hvor der er mange værktøjer, som kan gøre din investeringsrejse endnu bedre. Inden du begynder at ”lege” og afprøve forskellige redskaber og værktøjer, er det dog vigtigt, du har styr på de helt basale ting inden for aktieinvestering for at sikre dig selv den bedste start.

Når dette er på plads, kan du gå skridtet videre og give dig i kast med de forskellige ting, du synes er spændende. Påbegynd din første aktieinvestering hos din foretrukne platform og køb aktier, når du har lyst – alt dette bliver muligt, så snart du har oprettet en konto.

Snak med andre investorer

En god måde at få indblik i aktieinvestering kan være ved at snakke med andre investorer. I starten vil du naturligvis have svært ved at bidrage med dine egne erfaringer, men på sigt vil du blive mere erfaren og få muligheden for at bidrage til snakken.

De, der har investeret i mange år, ved også, hvad du som nybegynder har brug for at høre og få at vide. De har været i præcis samme situation som dig og ved derfor også, hvad de vil ønske, nogen havde sagt til dem, dengang de investerede i deres første aktie. Udover at snakke med andre kan du også fordybe dig i diverse analyser på nettet. Dette vil give dig en endnu dybere forståelse – faktisk er der ingen grænser for, hvor meget baggrundsviden du kan tilegne dig.

Skriv et svar