Valutakurser

Der er mange valutaer på det internationale marked, og det er kurserne, der indikerer deres værdi i forhold til hinanden. Her kan der være store forskelle – nogle valutaer er meget værd, mens andre har en lavere værdi. Desuden sker der hele tiden ændringer. Tjekker du en valutaoversigt, vil det aldrig være helt det samme, for kurserne svinger hver eneste dag.

Hvis du ønsker at sammenligne en valuta med en anden, kan du bruge en valutaomregner. På den måde kan du nemlig altid tjekke op på de opdaterede kurser.

Hold dig opdateret på de mest populære valutaer

Ved at tjekke op på valutakurser, kan du komme frem til hvad de mest populære valutaer i verden er værd.

Når du tjekker danske indekser, for eksempel det der udgives af Nationalbanken, vil de udenlandske valutaers værdier blive vist i forhold til den danske krone. Med andre valutaomregnere på nettet er det også muligt at sammenligne de forskellige valutaer med hinanden – for eksempel kan du sætte de to mest brugte valutaer i verden til sammenligning: Amerikanske dollars og europæiske euro.

Du kan også tjekke op på kurserne for andre populære valutaer. Som for eksempel britiske pund, norske og svenske kroner, schweiziske frank, og mange andre.

Den danske krones værdi

Valutaerne svinger hele tiden, om end det normalt er med ganske små udsving. Over en lang periode kan der selvfølgelig ske ændringer, men generelt holder den danske krone omtrent samme størrelsesforhold til mange af Vestens øvrige valutaer.

I forhold til euro kan kronen maksimalt have et lille udsving, og det betyder, at kursen mellem kroner og euro stort set aldrig skifter – i hvert fald ikke på nogen markant måde. Den danske stat forsøger nemlig at køre fastkurspolitik mellem kronen og euroen.Valutakurser

Der er lidt større udsving, når vi ser på kronen versus den amerikanske dollar og de britiske pund. Her er kronen ikke bundet fast på samme måde som med euroen. Den amerikanske dollar er den mest benyttede valuta i verden. Under finanskrisen led den et fald, men over 2018 og begyndelsen af 2019 har det set rigtigt godt ud for dollaren, der har haft konstant fremgang i forhold til kronen og euroen.

Ser vi på de skandinaviske lande, har den danske krone i en lang periode været mere værd end både svenske og norske kroner.

Valutakurser er gode at kende til ferien

Mens der utvivlsomt er store investorer, som spekulerer i valutaer og planlægger deres investeringer herefter, har den gennemsnitlige person nok et lidt andet forhold til valutakurser. Ja, det er selvfølgelig altid interessant at følge med i, og valutaerne siger trods alt lidt om landenes økonomier. Men det mest praktiske, som vi kan bruge valutakurser til, er at kende dem, når vi selv skal veksle og have fat i udenlandske valutaer.

Hvis du skal på ferie er det for eksempel smart at kende til valuta. På den måde sikrer du dig, at du kender værdiforholdet, og at du ikke bliver snydt ved veksling, køb og hævninger.

Du kan naturligvis også komme ud for andre tilfælde, hvor det er smart at kende til valutakurser. Uanset hvad, så er det rart med en oversigt, og her er valutaomregnere enormt brugbare.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Valutakurser
Author Rating
51star1star1star1star1star