fbpx

Valutaomregner

En valutaomregner er effektiv, hvis du skal til at veksle penge eller hvis du skal handle på det internationale marked. Det er en god og hurtig måde at få viden om valutamarkedet på, da du kan sammenligne kursernes værdier med hinanden.

Da vi har vores egen møntfod i form af den danske krone, får de fleste danskere brug for at veksle penge på et eller andet tidspunkt. For eksempel når vi skal på ferie, eller når vi skal købe noget fra udlandet. Her er en valutaomregner brugbar.

Omregn valuta og sammenlign kurser

Der er mange forskellige valutaer i verden, og de har varierende kurser. Under normale omstændigheder ligger de på et roligt stadie i forhold til hinanden, men gravise udsving kan føre til forskelle. Derfor kan du ikke altid være sikker på, at valutaerne har samme værdi i forhold til hinanden, da der hele tiden sker ændringer.

Den danske krone er tæt forbundet med euroen og der er sjældent store udsving her. Euroen har næsten altid en værdi på 7,46 kroner og kan kun afvige med få procenter ifølge fastsatte regler.

Men i alle andre tilfælde giver det mening at holde øje med valutakurserne. Især hvis du skal ud at rejse, eller hvis du er professionel forretningsperson og handler internationalt. Brug derfor en valutaomregner til at sammenligne kurserne – det er effektivt. Valutaomregner

Her er de mest benyttede valutaer i verden

De to vigtigste valutaer i verden er den amerikanske dollar (USD) og euroen (EUR). Det er også de to valutaer, der handles mest med på global basis.

Andre vigtige valutaer er japanske yen (JPY), britiske pund (GBP), samt australske og canadiske dollars.

Dernæst kommer den schweiziske valuta franc (CHF) og den kinesiske valuta renminbi (CNH).

Den svenske krone benyttes oftere til handel end den danske krone og rangerer som nummer ni i verden over mest benyttede valutaer. Den danske krone er dog mere værd en den svenske krone, når vi kigger på kursen alene.

Alle disse valutaer – og mange flere – kan sammenlignes med en helt almindelig valutaomregner. Du kan sætte dem op i forhold til hinanden, og du kan også sammenligne dem med den danske krone, hvilket nok er mest oplagt.

Hvornår er en valutaomregner brugbar?

Det giver mening at bruge en valutaomregner, hvis du skal til at veksle penge. På den måde kan du finde ud af, hvor mange penge du får, når du bytter én valuta ud med en anden. Det er mest aktuelt for folk der rejser, og som har brug for kontanter ved ankomst.

Bankerne har deres egne valutaomregnere, som ofte følger en officiel kurs, men hvor du alligevel får en lidt dårligere kurs, når du veksler. Du kan tjekke op på den korrekte kurs ved at bruge en valutaomregner.

Hvis du laver køb i udlandet – uanset om det er som privatperson eller som virksomhed – vil det næsten altid foregå i andre valutaer end den danske krone. Ofte beregnes beløbet automatisk, især hvis du køber på internettet. Men det kan alligevel være smart at tjekke en valutaomregner, for at sikre, at beløbet er helt korrekt.

Hvis du handler med aktier, obligationer eller kryptovaluta er det også smart at være bekendt med internationale valutaer og deres kurser. Amerikanske dollars og europæiske euro er de mest benyttede. Når du handler og investerer på det internationale marked, vil diverse værdier ofte sættes op mod dollars og euro for at indikere værdien.

Dertil er der direkte valutahandel, hvilket nogle steder er ulovligt, men hvor der spekuleres i valutaer, og hvor det selvfølgelig er absolut obligatorisk at kende til kurserne.

I alle disse tilfælde er det smart at have en valutaomregner til rådighed. Heldigvis er det nemt at finde én, for der er mange af dem på nettet. Din egen bank har formentligt også en officiel valutaomregner, som du kan tage udgangspunkt i.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Valutaomregner
Author Rating
51star1star1star1star1star