Hvad koster ny en forrude?

Hvis din forrude er skadet eller slidt, giver det god mening at få den udskiftet. Det er en af de mest almindelige bilrelaterede behandlinger, og du kan få skiftet bilrude uanset hvilken bil du kører.

Der er mange selskaber, der tilbyder denne service. Men det betyder også at priserne varierer. Generelt kan du forvente at skulle betale mindst et par tusinde kroner for at få ruden udskiftet. Undersøgelser viser, at 1.700 kr (alt inklusiv) er det billigste, du kan få en udskiftning for. Det er dog det absolut billigste og gælder kun for enkelte biler: Gennemsnittet ligger højere, og det er ikke ualmindeligt at betale mere end 5.000 for udskiftning af forrude.

Forrude Bilrude

Din bilforsikring har indflydelse

Hvis du spørger: Hvad koster det at få skiftet forrude? Så er det umuligt at komme med et helt konkret svar på stående fod. Det afhænger nemlig af en masse ting – så vi kan kun give dig en nogenlunde idé om det. Vi kan dog med det samme sige, at din bilforsikring har indflydelse på prisen.

De fleste biler i Danmark er dækket af en eller anden form for forsikring. Din forsikring dækker normalt over almene skader, og det betyder, at du nogle gange slipper kvit og frit for at skulle betale for skaden på forruden. Andre gange vil du stadig skulle betale, men et mindre beløb. Der er ofte en selvrisiko, men det afhænger af policen i din forsikring. Kontakt dit selskab eller læs din kontrakt igennem for at være sikker – måske slipper du for at skulle betale selv.

Udskiftning af andre bilruder

Der kan også opstå skader på bilens øvrige ruder – det er ikke kun forruden, der står for skud.

Mange bilister får også behov for at udskifte bagrude eller siderude. Uanset om det er på grund af skader eller slid. Forruden er altid den vigtigste, da den har indflydelse på sigtbarheden, men det er også vigtigt at få set på de andre ruder, hvis der er noget i vejen med dem. På grund af mindre størrelse er det ofte billigere at få dem repareret eller udskiftet.

Bilrude pris

Du kan selv indhente tilbud og  ny forrude pris hos de “store” autoglarmestere:

Dansk Bilglas
Ryds Bilglas
Carglass carglas

Du kan også få repareret forruden

Måske er en komplet udskiftning ikke nødvendig – ofte er det nemlig tilstrækkeligt at få forruden repareret. Det koster mindre, og det går hurtigere. Hvis du for eksempel skal have repareret forruden for stenslag, kan reparation af stenslag koste helt ned til bare 350 kroner.

Dansk Bilglas DanGlas og Carglass er blandt de virksomheder der yder reparation på din adresse eller på værksted. 

Men det afhænger igen af skadens omfang. Hvis der er en revne på din forrude, skal den næsten altid udskiftes helt. Det bedste du kan gøre er at få din mekaniker til at se nærmere på bilruden. Det er altid den nemmeste måde at afgøre den præcise pris for udskiftning af forrude – eller alternativt bare reparation af ruden.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Forrude priser
Author Rating
51star1star1star1star1star