Hvad koster en reparation af stenslag?

Det er forholdsvis nemt og billigt at få repareret stenslag på bilruder. Forsikringen dækker for det meste, og selv hvis det ikke er tilfældet, så starter priserne allerede omkring 300 kroner. Men det er vigtigt at du får det klaret hurtigst muligt – her er yderligere information om reparation af stenslag.

Stenslag pris 

Prisen er lav, hvis du får din rude repareret hurtigt. I de fleste tilfælde er du dækket ind af din bilforsikring. Sender du bilen til reparation med det samme, og er der blot tale om en almindelig skade, vil det ikke koste mere end 300-500 kroner at få det fikset.

Omvendt kan prisen blive højere, hvis skaden er særligt slem, eller hvis den ikke er blevet udbedret med det samme. En konsekvens af stenslag er nemlig, at der kan trænge vand ind. Det kan skade både bilruden, da revner kan opstå, men også vinduesviskerne kan blive skadede. I sådanne tilfælde kan prisen komme op på flere tusinde kroner. Jo billigere er det altså, hvis du får reparationen klaret hurtigt.

Udskift ruden hvis der er store skader

Hvis din bilrude har mere seriøse skader end bare stenslag, kan det være, at den skal udskiftes helt. Nogle gange er det nemlig ikke muligt at lave en almindelig reparation, og således er der brug for en helt ny rude. Det kan tage lidt længere tid, og det er dyrere, men i mange tilfælde er det nødvendigt. Forvent at skulle betale et par tusinde for en fuld udskiftning. Medmindre du er heldig og forsikringen dækker – det sker ofte, men med en mindre selvrisiko. Læs om udskift af forrude her….

Bilglas stenslag

Dansk Bilglas er et af de firmaer, der kan hjælpe dig med at udbedre skaderne fra stenslag. Carglas reparerer altid ruden, hvis det er muligt, og de udskifter den hvis det er nødvendigt. Firmaet er kendt for at tilbyde en af de bedste services på markedet, og ofte til en fair pris.

Ved siden Dansk Bilglas  af er der også mange andre firmaer såsom  Ryds Bilglas, der kan hjælpe dig med at fikse forruden. Det vigtigste er at du får skaden klaret, så bilen er i god kørestand. Herunder kan du besøge de største:

Dansk Bilglas

Stenslag kan gøre bilen ulovlig at benytte

En god grund til at stenslag bør fikses hurtigst muligt er, at en sådan skade nogle gange gør bilen ulovlig at køre i. Det er nemlig tilfældet, hvis skaden er inden for det såkaldte viskerfelt, der er vigtigt for udsynet – og hvis skaden væsentligt forringer udsynet. Når din bil er til syn, bliver forruden nemlig tjekket, og her er det bedst at være sikker på, at den klarer sig sikkert igennem.

Trafiksikkerheden er generelt vigtig at være opmærksom på. Stenslag gør forruden svagere, hvilket gør det til et (større) problem, såfremt der skulle ske en ulykke i trafikken. Vær også særligt opmærksom på forrudens tilstand om vinteren, da stenslag som regel er mere seriøse ved denne årstid. Det skyldes at revner lettere kan opstå og udvide sig, når der er frost.

Vi anbefaler, at du sender din bil til reparation hurtigst muligt, hvis der skulle være en skade. Det er ofte billigt at få udbedret – særligt hvis du har en solid forsikring.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Stenslag
Author Rating
51star1star1star1star1star